De Milanese topclubs AC Milan en Internazionale slaan hun handen ineen om San Siro te renoveren. Het stadion, al sinds 1990 in de huidige staat, heeft een dringende opknapbeurt nodig om te voldoen aan de eisen van de clubs. Prominenten van beide clubs, Barbara Berlusconi, Erick Thohir en Michael Bolingbroke, kwamen bij elkaar om de toekomst van hun thuisbasis te bespreken.

© Getty Images
© Getty Images

San Siro is al sinds 1925 thuisbasis van AC Milan, Internazionale speelt er sinds 1949. Beiden clubs hebben een contract met de gemeente, de eigenaar van San Siro, wat hen tot 2030 verbindt aan het stadion. De besprekingen tussen de clubs zullen als doel hebben te bepalen of een investering in het stadion winstgevend is voor de clubs. Beide clubs zijn aan lager wal geraakt door geldproblemen, en liepen in 2015 Europees voetbal mis. Daarnaast investeren concurrenten Juventus en AS Roma in nieuwe stadions in eigen beheer, wat zorgt voor een extra bron van inkomsten. Om bij te blijven is renovatie van San Siro, het grootste stadion van Italië maar nooit uitverkocht, een must. ‘Als we dit langer uitstellen zullen clubs als AS Roma ons voorbijstreven. En Juventus verdient 40 miljoen aan kaartverkoop’, sprak Berlusconi voor aanvang van het eerste overleg, verwijzend naar Stadio della Juve en het nieuw te bouwen Stadio della Roma.

Aan het verblijf van AC Milan in het stadion leek een einde te komen toen in 2014 plannen voor een nieuw stadion voor de Rossoneri erg concreet waren. Er werd zelfs aan ontwerp gepresenteerd, maar uiteindelijk liepen deze plannen toch stuk. In die tijd startte Inter al met het plannen van een renovatie van het stadion, plannen waar AC Milan zich bij aansloot. Deze plannen zullen onder meer capaciteitsdaling tot 58,000 plaatsen betekenen. De renovatie zal in totaal zo’n 110 miljoen euro gaan kosten.

In mei vindt in San Siro de finale van de Champions League plaats.