Tottenham Hotspur is begonnen aan haar laatste seizoen op White Hart Lane. Het stadion waar de club al sinds 1899 haar thuiswedstrijden speelt wordt in de komende jaren vervangen door een nieuw megastadion, die grotendeels op dezelfde grond als het oude WHL komt te staan. De planning is dat The Spurs aan het begin van seizoen 2018/2019 haar eerste thuiswedstrijd speelt in het nieuwe stadion, dat plaats zal gaan bieden aan 61.000 mensen.

Hoewel Tottenham dit hele seizoen dus nog op WHL speelt, wordt er hard gewerkt aan het nieuwe stadion. Afgelopen seizoen is er achter de North Stand een flink deel van het fundament gelegd van driekwart deel van het nieuwe stadion. Hier zal het hele komende seizoen door worden gebouwd.

Waar het werk uitsluitend buiten het stadion gebeurde, zullen de supporters dit seizoen er ook binnen het stadion iets van gaan merken. Sinds deze zomer prijkt er namelijk een gapend gat in de noordwesthoek van WHL. Deze werd gesloopt ten behoeve van de nieuwbouw.

Na het seizoen 2016/2017 is het gedaan met het oude White Hart Lane. Na de laatste competitiewedstrijd tegen Manchester United op 17 mei 2017 zal de sloopkogel een einde maken aan het 118 jaar oude stadion. Wembley Stadium zal in het seizoen 2017/2018 fungeren als thuishaven, terwijl op de plek van het oude WHL de rest van het nieuwe stadion wordt gebouwd en geïmplementeerd in het al gebouwde deel. Deze laatste fase zal voor een groot deel de bouw van de immense South Stand beslaan, die met 17.000 plaatsen de grootste eendelige tribune van Engeland zal worden. Als alles volgens planning verloopt, keren The Spurs in augustus 2019 terug op de heilige grond, waar dan een hypermoderne tempel staat, het grootste clubstadion van Londen.

Volg voor een continue update van de werkzaamheden in Noord-London het Twitter-account @NewSpursStadium, die regelmatig updates geeft van het bouwproces.