Aanstaande zaterdag neemt Liverpool het in eigen huis op tegen regerend kampioen Leicester City. Dit is de eerste wedstrijd van Liverpool in het vernieuwde Anfield Road, dat deze zomer een geheel nieuwe hoofdtribune kreeg aangemeten.

Anfield tijdens het afgelopen seizoen. Het geraamte van het nieuwe gedeelte is geheel gebouwd bovenop de oude Main Stand.

Anfield tijdens het afgelopen seizoen. Het geraamte van het nieuwe gedeelte is geheel gebouwd bovenop de oude Main Stand.

Afgelopen seizoen werd er boven de hoofden van de supporters op de oude Main Stand al hard gewerkt aan het betonnen geraamte van het nieuwe deel. Na de laatste competitiewedstrijd van afgelopen seizoen werd de tribune ontmanteld en opgenomen in de nieuwe, drie delen tellende tribune. De nieuwe tribune torent niet alleen boven zijn drie broertjes uit, maar is op verschillende punten in de stad prominent te zien.

Om genoeg tijd te krijgen om de renovatie af te krijgen, verzocht de club de FA om de eerste wedstrijden van het seizoen tegen Arsenal, Burnley en Tottenham Hotspur uit te spelen.
Eind augustus kregen fans op twee gelegenheden al de mogelijkheid een kijkje te nemen op de nieuwe tribune. Op 26 en 29 augustus mochten supporters de trainingen van de Liverpool U-18, Liverpool U-23 en het vrouwenteam bijwonen.

Zaterdag is daar dus de dag. De officiële capaciteit van Anfield steeg van 45.267 naar 54.167.
Ook buiten het stadion werden er een aantal dingen verandert. Het straatje achter de nieuwe main stand werd gedoopt tot ’96 Avenue’, terwijl het plein achter The Kop Paisley Square werd genoemd, naar de legendarische trainer Bob Paisley.