Deze winterstop wordt er in Amsterdam begonnen aan een mega-project. Men gaat komend jaar namelijk alle stadionstoeltjes die de Amsterdam Arena telt vervangen. Deze winterstop wordt er een begin gemaakt met de eerste 4.091 stoeltjes, hierna zal er tussen de wedstrijden en evenementen door in etappes de rest worden vervangen. De operatie moet in januari 2018 afgerond zijn.

Qua uiterlijk heeft dit best een impact op de tribunes van Ajax. Wie wel eens in de Amsterdam Arena is geweest, weet dat de stoeltjes een kleurencombinatie van rood-oranje-groen-wit-blauw op sommige plaatsen meer weg hebben van een kauwgomballenautomaat dan van een tribune van een 33-voudig landskampioen. In de toekomst verandert dit in rode stoeltjes met witte details, tot blijdschap van supporters én bestuur.

,,We komen met het ontwerp tegemoet aan een lang gekoesterde supporterswens om het stadion meer een Ajax-uitstraling te geven. Dat past ook bij de hechte relatie die we met de club hebben. Ook de weergave van de Amsterdamse Andreaskruizen in de hoeken van de tweede ring sluiten goed aan bij onze positie als één van de meest iconische gebouwen van Amsterdam”

Henk Markering, CEO Amsterdam ArenA

De stoeltjesoperatie is voorloper van een grotere renovatie van het stadion. De komende jaren worden de omlopen van de eerste en tweede ring aanzienlijk vergroot, in voorbereiding van het EURO 2020. In drie fases worden de oost, zuid- en noordzijde onder handen genomen. Dit levert onder meer nieuwe trappen, liften, toiletten en cateringpunten op. Het aantal plaatsen blijft hetzelfde.

Bron: Ajax.nl
Bron: Ajax.nl