Begin maart worden er op het dak van Stadion Galgenwaard 3400 zonnepanelen geplaatst. Het project, gerealiseerd door Solarmonkey en TU Delft en uitgevoerd voor de Zaanse zonne-energiespecialist De Solar Store. Het project kent een opbrengstgarantie van 15 jaar.

De panelen leveren samen zo’n 817.00 Kwh per jaar. Dat is genoeg om 300 Utrechtse huishoudens te voorzien van energie. De Galgenwaard wordt hiermee in één klap één van de duurzaamste stadions van Nederland.

De opbrengst wordt gerealiseerd met naast zonnepanelen van LG omvormers van Huawei. De Solar Store gebruikt software die is ontwikkeld door TU Delft om de ideale situatie in te richten. ‘Door berekeningen van onder meer zonuren en schaduwstanden hebben wij de opstelling weten te realiseren die de meeste kilowattuur produceert’, aldus het bedrijf.

Of FC Utrecht, de club die zijn wedstrijden in De Galgenwaard speelt maar geen eigenaar is van het stadion, hierin mede profiteert is niet bekend. FC Utrecht huurt het stadion van Memid Galgenwaard.