De wereld telt een stadionsoap minder. Gister bereikte AS Roma en de Romeinse gemeenteraad een akkoord over de bouwplannen voor het nieuwe voetbalstadion voor de Italiaanse topclub. Nu er groen licht is, kan er binnenkort worden begonnen aan de bouw van het Stadio della Roma.

‘Met het risico overdreven te klinken, zeg ik dat dit een historische dag is. Niet alleen voor de club, onze droom van het bezitten van een moderne infrastructuur een stap dichterbij brengen, maar ook voor de hele stad Rome’, aldus AS Roma-directeur Mauro Baldissoni. Burgemeester Virginia Raggi sluit zich aan bij deze woorden, doelend op het grote bouwproject waar de stad trots op kan zijn.
25roma5
De eerste plannen voor het nieuwe stadion werden in 2014 gepresenteerd. Naast het stadion, dat 52.500 Romeinen kan verbergen, behoorde drie wolkenkrabbers, een bedrijventerrein en winkelruimte tot het voorstel. Het 1,7 miljard kostende project werd echter afgeschoten door de nieuwe gemeenteraad van de stad en er moest opnieuw worden onderhandeld.

In het nieuwe, goedgekeurde voorstel zijn de torens geschrapt en het bedrijventerrein 60% geslonken. Het stadion, samen met het nieuwe trainingscomplex, zijn intact gebleven in de herziende plannen.

Het Stadio della Roma wordt na het Stadio della Juve het tweede private-owned voetbalstadion in Italië.