Komende week beeft Royal Antwerp FC bij de gedachte dat het vlakbij promotie is naar de Jupiler Pro League. The Grand Old probeert al sinds de degradatie in 2004 terug te keren op het hoogste niveau, maar het is de roemruchte club nog niet gelukt. Dankzij een miraculeuze ontsnapping is een nieuwe poging in ene heel dichtbij.

Niemand leek er meer in te geloven. Na dertien wedstrijden in het tweede deel van de Tweede Klasse van België stond Royal Antwerp met 26 punten op de tweede plek van de ranglijst, gelijk met Lierse met een beter doelsaldo. Alleen de nummer 1 gaat door naar de beslissende play-off. Lierse, dat twee rondes geleden nog won in Antwerpen maar het zichzelf lastig maakte door gelijk te spelen tegen nummer laatst Lommel, wist dat het aan een overwinning genoeg had om zich te plaatsen.

Antwerp sloot de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Lommel, Lierse speelde thuis tegen Roeselare. Lierse pakte al vroeg de voorsprong, terwijl er in De Bosuil maar niet gescoord werd. Tot zeven minuten voor tijd Roeselare de gelijkmaker maakte en Antwerp plots geloof kreeg in een goed resultaat. In blessuretijd kreeg Royal Antwerp een strafschop toebedeelt. Spits Geoffry Hairemans benutte het buitenkansje en schoot Royal Antwerp naar de koppositie van het klassement. En dus het promotie-tweeluik met Roeselare.

Zondag 5 maart ontmoeten de clubs elkaar op De Bosuil, een week later volgt de beslissing op Schiervelde.

De supporters van RAFC zullen met angstzweet terugdenken aan de beslissingswedstrijd van vorig seizoen. Toen lag de club eveneens op koers voor promotie en kwam het aan op de laatste wedstrijd van het seizoen tegen concurrent Eupen. Een overwinning betekende promotie, alleen speelde de clubs 0-0 gelijk. Hierdoor ging White Star Brussel er met het kampioenschap vandoor. Die nacht eindigde met gesneuvelde bushokjes, waterkanonnen en gewonde agenten.

Rellen in De Bosuil na de misgelopen promotie in 2016
Rellen in De Bosuil na de misgelopen promotie in 2016

Wat de ontknoping in 2016 des te wranger maakte was het feit dat White Star van de KBVB geen licentie kreeg en degradeerde, waardoor Eupen hun plaats in nam. Antwerp kwam aan het eind van de race dus drie doelpunten te kort voor het hoogste niveau. Hopelijk kent deze editie een betere afloop voor de supportersschare van Antwerp FC.