Vanmiddag komt Everton op bezoek op White Hart Lane, het stadion van Tottenham Hotspur. Na deze wedstrijd staan er nog vijf Premier League duels en een FA cup-wedstrijd, voordat The Spurs White Hart Lane gaan verlaten. De wedstrijd op speelronde 37 tegen Manchester United is de laatste. Het gehele seizoen 2017/2018 spelen The Spurs hun thuiswedstrijden op Wembley, ten behoeve van de bouw van het nieuwe Spurs stadion. Het nieuwe stadion, dat nu al wekelijks groeit achter de noordtribune zal tijdens dat seizoen worden afgebouwd, zodat Tottenham er hopelijk het seizoen 2018/2019 kan starten.

New White Hart Lane 2

Hoewel het grootste deel van het werk achter het stadion gebeurde, speelt Tottenham wel al het hele seizoen zonder noord-oosthoek, die werd gesloopt voor de werkzaamheden. Inmiddels zijn de contouren van bovenstaande foto veranderd in een betonnen geraamte voor de eerste ring, hieronder. In de zomer zal begonnen worden aan de laatste fase van de bouw: Het afronden van het nieuwe stadion. Hiervoor moet het 118-jaar oude White Hart Lane helaas sneuvelen.c0xz2pjxcaa-dop

De huidige nummer 2 en dus beste club van London huist zijn supporters nu nog in een stadion van 36.000 plaatsen. Het nieuwe stadion biedt plaats aan 61.000 toeschouwers en wordt hiermee het grootste clubstadion van London.