Al enkele maanden was het duidelijk dat het nieuwe stadion van Chelsea er ging komen. Maar nu burgemeester Sadiq Khan ook zijn goedkeuring heeft gegeven, kunnen The Blues officieel gaan dromen over hun nieuwe thuishaven.

In januari gaf het stadsdeel Hammersmith and Fulham al hun jawoord en deze week passeerde de plannen ook de laatste horde: De Burgemeester van London. ‘London is een van de grootste sportsteden van de wereld en ik ben verrukt dat we het nieuwe Stamford Bridge kunnen toevoegen aan de fantastische verzameling van sportstadions in deze stad’ sprak hij over zijn goedkeuring.

‘Ik ben ervan overtuigd dat dit nieuwe stadion een juweel in de sportkroon van London zal zijn, die bezoekers en voetbalfans vanuit de hele wereld zal trekken’

Tijdens de grootschalige verbouwing zal het veld worden verlaagd, om zo extra ruimte te creëren voor de circa 18.000 nieuwe plaatsen. Het exterieur wordt volledig gehuld in een bakstenen jasje, in Gotisch stijl ‘gebaseerd op een kasteel of een middeleeuwse ommuurde stad’. Herzog & De Meuron haalde hun inspiratie voor het ontwerp uit de Westminster Abbey. Voor de nieuwe omvang van het stadion zullen er verschillende omringende gebouwen worden gesloopt. Ook wordt de omgeving rondom het stadion supportersvriendelijker. Naast een ruime omloop wordt er ook een grote voetgangersbrug aangelegd over een tegemoetkomend spoor.

De ingrijpende renovatie dwingt Chelsea om haar heil drie seizoenen ergens anders moet zoeken. Wembley is hiervoor een optie, terwijl ook rugby-stadion Twickenham wordt overwogen.

De verbouwing gaat 500 miljoen pond kosten. Men verwacht dat Chelsea het seizoen 2021-2022 kan starten in het nieuwe Stamford Bridge.