Everton FC heeft gister een deal gesloten waarmee het de rechten heeft verkregen over een stuk grond aan de havens, ten behoeve van de bouw van een nieuw stadion. De Bramley Moore Dock site aan de Mersey wordt de locatie waar de Toffees een 300 miljoen pond kostend stadion gaan bouwen.

De deal met Peel Holdings, de ondernemer die bezig is met de herinrichting van het Liverpoolse havengebied, geeft de club de rechten om binnen het gedeelte waar nu de Bramley-Moore Dock ligt te gaan bouwen. Hiervoor betaalde Everton ongeveer 22 miljoen pond aan Peel.

De Bramley Moore Dock site

Goodison Park, waar Everton FC al sinds 1892 speelt, is met 39.572 plaatsen niet meer voldoende voor de groeiende ambities van de blauwen uit Liverpool. Het nieuwe stadion zal rond de 50.000 plaatsen uitkomen.

De club is al meerdere jaren op zoek naar mogelijkheden voor een nieuw stadion. Everton zit aan het plafond, en moet Goodison Park verlaten om de aanval op de top definitief in te kunnen zetten. Eerdere plannen voor nieuwbouw aan de King’s Dock, Kirkby en Walton Hall Park liepen al snel spaak. De nieuwe eigenaar Farhad Moshiri speelde een grote rol bij de realisatie van de deal, al zal de club op eigen houtje het stadion financieren.

Goodison Park, het huidige stadion van Everton (via Airviews Photography, Flickr)

Everton hoopt in 2018 fiat te krijgen voor de start van de bouw.