Gister was het een jaar geleden dat Johan Cruyff overleed. Op een speciale ceremonie vanochtend werd door het bestuur van FC Barcelona bekend gemaakt hoe zij de oud-speler, oud-trainer maar bovenal eeuwige clublegende gaan eren.

Op de ceremonie, waar president Josep Maria Bartomeu, vice-president Jordi Cardoner en zoon Jordi Cruyff aanwezig waren, werd bekend gemaakt dat het nieuw te bouwen stadion op het trainingscomplex vernoemd wordt naar Cruyff. Estadi Johan Cruyff, waar de jeugdspelers worden klaargestoomd voor het eerste elftal, wordt hiermee vernoemd naar de man die een grote rol in speelde bij de ontwikkeling van de inmiddels geprezen Catalaanse jeugdopleiding.

Tevens wordt er in het nieuwe Camp Nou een standbeeld van Cruyff geplaatst en krijgt het clubmuseum een speciale ruimte gewijd aan Cruyff. Voor deze ruimte doneerde de familie een gouden bal en een gedragen Barca-shirt. Ook is er een officieel verzoek ingediend bij de gemeenteraad van Barcelona ook een straat of plein in de buurt van Camp Nou naar Johan Cruyff te laten vernoemen.