Chelsea FC zal tussen 2018 en 2022 haar thuiswedstrijden elders moeten spelen, aangezien het eigen stadion dan gerenoveerd word. Wembley was lange tijd het ideale scenario. Het voorstel van het huren van de Engelse voetbaltempel, voor circa 20 miljoen pond per jaar, ligt echter al enkele maanden op tafel. Twijfels aan deze deal noopt de club verder te zoeken in London. Hieruit bleek dat het London Stadium van West Ham United de beste optie is.

Chelsea voert nu gesprekken met de eigenaar van het London Stadium over een groundshare van hun stadion. Het stadion, sinds het is verbouwd tot voetbalstadion plaats biedend aan 66.000 man, is eigendom van een externe partij. West Ham heeft in haar huurcontract wel staan dat ze veto-recht hebben over een tweede club in het stadion.

Speelt Chelsea FC tussen 2018 en 2022 hier haar thuiswedstrijden?

De zoektocht door London bracht Chelsea ook langs het Twickenham Stadium. De Engelse rugbybond, eigenaar van Twickenham, ziet echter niets in het transformeren van hun stadion voor voetbal. Het Emirates Stadium ligt contractueel vast aan een max aantal voetbalwedstrijden per jaar, terwijl White Hart Lane zelf wordt verbouwd. Selhurst Park, Craven Cottage en Loftus Road vielen al snel af wegens de kleine capaciteit.

Een extra puntje die roet in het eten kan gooien zou het verblijf van Tottenham Hotspur op Wembley zijn. The Spurs bereikte al een overeenkomst om volgend seizoen hun wedstrijden in Wembley te spelen, ze hebben echter de deadline van de definitieve beslissing om volgend seizoen al te verhuizen vooruit geschoven. Besluiten ze om nog een jaar op White Hart Lane te blijven, overlappen beide clubs elkaar op Wembley.

© Getty Images

Medio september wordt er over de huur van Wembley een beslissing genomen.

LEES OOK: Stadionlandschap London in de steigers