Morgen maken ruim 36.000 supporters voor het laatst hun trip naar ‘hun’ White Hart Lane. Het duel tegen Manchester United in de 36e speelronde van de Premier League is de laatste in het stadion waar Tottenham Hotspur al sinds 1899 zijn thuiswedstrijden speelt. Na zondag gaat geleidelijk de sloopkogel door het authentieke stadion.

Volgend seizoen spelen de Spurs hun thuiswedstrijden op Wembley, terwijl op de plek van White Hart Lane het laatste deel van het nieuwe stadion wordt gebouwd. Achter het stadion werd afgelopen jaar al druk gebouwd aan de nieuwe 61.000 plaatsen tellende arena waar Tottenham vanaf 2018/2019 zijn wedstrijden gaat spelen.

Het nieuwe stadion kan Tottenham Hotspur het beslissende zetje geven naar de absolute top. De Spurs zagen gisteren de titel, waar ze alleen nog een theoretische kans op hadden, aan zich voorbij gaan. Bij een eventuele winst op Man United weet het dat het zeker is van de tweede plek, de plek die het vorig seizoen op de laatste speeldag nog uit handen gaf. Kunnen de Spurs met het nieuwe stadion en de daarbij horende inkomsten (ook uit jaarlijks Champions League-voetbal) hun sportieve voorsprong op de concurrentie uitbreiden en voor het eerst sinds 1961 weer eens kampioen van Engeland worden?