Zondag 17 september 2017 staat de eerste thuiswedstrijd van Atlético Madrid in het nieuwe seizoen gepland, tegen Málaga. Op deze dag zal de club dus officieel de bal laten rollen in Wanda Metropolitano, de 64.000 plaatsen tellende nieuwe thuishaven in het oosten van de stad Madrid.

De eerste drie wedstrijden van Atlético in de 2017-2018 editie van La Liga zullen op vreemde bodem worden afgewerkt: in Girona, op Las Palmas en bij Valencia. Dit geeft de club ruim de tijd om het nieuwe stadion op tijd af te krijgen. In en rond het Wanda Metropolitano wordt er nog met man en macht gewerkt om de deadline te halen. Want hoewel het geraamte al enige tijd klaar staat, wordt er momenteel de laatste hand gelegd aan het interieur, de dakstructuur en een veilige infrastructuur rond het stadion.

De club gunt ons via hun social media-kanalen regelmatig een kijkje in de voortgang van het stadion in oost-Madrid.

 

 

Voor Atlético Madrid is het voor het eerst sinds 1966 dat ze een wedstrijd spelen in een stadion met de naam Metropolitano. De huidige naam is echter meer een zoethoudertje van de Chinese aandeelhouder Wanda, die de naam van het eerste stadion van Atléti achter hun eigen bedrijfsnaam plakken. De partij die sinds 2015 20 procent van de colchoneros-aandelen bezit, bedong de naamrechten van het oude Estadio la Peineta.

Zodra het stadion officieel af is, zal het gelijk inzetten op een grote rol binnen het Spaanse voetbal. Zo heeft het zich al beschikbaar gesteld als jaarlijkse venue voor de Copa del Rey-finale, wat elk jaar weer een probleem is, en is het samen met het Olympisch Stadion in Baku in strijd voor de Champions Leaguefinale van 2019. Daarnaast hoopt Atlético Madrid, als voornaamste uitdager van Real Madrid en Barcelona, in hun nieuwe stadion het financiële gat verder te dichten.