De twee beroemdste voetbalstadions van Argentinië, beide te vinden op deze site, zijn komende maand decor voor een historisch tweeluik tussen de twee succesvolste clubs van het land en continent. Boca Juniors en River Plate nemen het tegen elkaar op in de finale van de Copa Libertadores, het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League. Het is voor het eerst dat de Superclásico het affiche is van de cupfinale.

Boca Juniors schakelde afgelopen nacht het Braziliaanse Palmeiras uit, River Plate won een dag eerder al van titelhouder Grêmio. Woensdag 10 november wordt de heenwedstrijd gespeeld in Bombonera, 24 november is de return in El Monumental. Voor River Plate kan het de vierde eindzege worden, Boca Juniors kan met een 7e eindzege gelijk komen met de nu nog succesvolste club in het toernooi, Independiente.

Superclásico
De bijnaam Superclásico is niet ongepast: de wedstrijden tussen de twee ploegen staan altijd garant met een hoop strijd en passie, zowel op als buiten het veld. De clubs, samen goed voor 69 Argentijnse titels, vonden beide hun origine in de Buenos Aires-wijk Boca. In 1925 verhuisde River naar het noorden van de stad. Sinds de verhuizing naar een rijke wijk staat River Plate bekend als Los Millionaires, terwijl Boca de club van het volk bleef. De stadsgenoten stonden sindsdien al 246 keer tegenover elkaar, maar editie 247 en 248 worden ongetwijfeld wedstrijden die op zichzelf staan in een affiche die zijn status van stadsderby allang ontstegen is.

Advertentie