Het plan heeft al vaker op tafel gelegen, en het is maar de vraag of het deze keer wél echt doorgaat, maar het lijkt er sterk op dat San Siro binnenkort tegen de vlakte gaat. De presidenten van Milan en Inter bevestigde de plannen dat de clubs bezig zijn met een nieuw stadion. Beide gastheren zullen gaan spelen in een nieuw te bouwen stadion, vlak naast het huidige stadion. Het nieuwe stadion zou rond 2022 klaar moeten zijn voor gebruik en gaat zo’n 700 miljoen euro kosten. De capaciteit gaat ten opzichte van San Siro flink omlaag; Er zal ruimte zijn voor zo’n 60.000 man.

De denkbeeldige sloopkogel hangt al enige jaren boven het dak van San Siro. Ouderdom heeft het stadion ingehaald, en de tijd dat beide Milanese clubs in de top van Italië speelde en volle huizen trokken is al een tijdje voorbij. Renovatie, nieuwbouw, een apart stadion voor de Rossoneri alleen: Allemaal zijn ze de revue al gepasseerd. Nu lijken beide clubs akkoord over hun toekomstige huisvesting.

Maar of dit plan echt zo vast staat is nog maar de vraag. De eigenaar van het stadion, Guiseppe Sala namens de gemeente Milaan, counterde al vrij snel dat de beslissing tot de sloop van San Siro niet in de handen van de clubs ligt. Wel gaf hij aan geen problemen te zien in de nieuwbouwplannen van beide clubs.

Mocht San Siro sneuvelen, verliest de wereld één van zijn meest roemruchte stadions. AC Milan speelde in 1926 haar eerste wedstrijd in San Siro. In 1949 nam stadsgenoot Internazionale ook haar intrek in het stadion. Het was viermaal toneel van een Europacup/Champions League-finale.

Advertentie