Tussen 1990 en 2006 speelde Juventus en Torino hun thuiswedstrijden in Stadio Delle Alpi. Dit stadion was speciaal gebouwd voor het WK 1990. Drie ringen tribunes konden 69.000 mensen verbergen, alleen werden deze aantallen nooit gehaald. Het stadion was door zijn brede sintelbaan nooit geliefd bij de fans en was daarom vaak maar voor de helft gevuld. Het meeste publiek kwamen kijken naar de halve finale van de Champions League in 2003, maar ook de 66.000 toeschouwers verkochtte het stadion nimmer uit.

Juventus koos er voor om Delle Alpi te slopen en op dezelfde plek een nieuw stadion te bouwen. Als in februari 2009 het stadion tegen de vlakte gaat verhuizen beide clubs tijdelijk naar het Stadio Grande Comunale. Dit stadion hadden zij in 1990 juist verlaten om in Delle Alpi te gaan spelen, maar was gerenoveerd voor de Winterspelen van 2006. Torino zal niet terugkeren, en mag zich voortaan gastheer noemen van het Comunale.

Op de grondvesten van Delle Alpi werd tijdens het verblijf van Juve en Torino op Comunale gebouwd aan een nieuw voetbalstadion, met de tribunes dicht op het veld om zo de toeschouwers het uitzicht te bieden wat ze verdienen. Meer dan twee jaar later, op 8 september 2011, werd het stadion geopend met een wedstrijd tussen Juventus en Notts County. De keuze voor de League One-opponent gaat terug tot 1903, toen Juventus haar clubkleuren baseerde op de kleuren van de Engelse club. De wedstrijd eindigde in 1-1, Luca Toni scoorde de eerste goal in het nieuwe stadion.

Het nieuwe stadion telt 41.000 stoeltjes en zal zijn toeschouwers verbergen op een grote lage ring en een kleinere tweede ring. Het overkoepelende dak wordt ondersteund door stalen kabels, die door twee hoge naar elkaar toe lopende palen naar de grond worden geleid. Die palen zijn in een omgekeerd V aan de buitenkant van de korte zijdes geplaatst en bepalen samen met de terugkerende Italiaanse kleuren voor een groot deel van exterieur van het stadion.

Bij het ontwerpen van het Stadio della Juve is er veel rekening gehouden met het milieu. Zo wekt het stadion zijn eigen energie en warmte op door middel van zonnepanelen en hergebruikt het regenwater. Tevens zijn er materialen uit Delle Alpi grotendeels gerecycled en deels gebruikt voor de bouw van het nieuwe stadion. Dit bespaarde de club zo’n 2,3 miljoen euro in kosten. Tevens is Juventus de enige club in Italië die zijn stadion in eigen beheer heeft gebouwd en tevens eigenaar is van het stadion. In een land waar steeds meer problemen zijn met verouderde stadions een unicum.

In 2017 verkocht Juventus voor 75 miljoen de naamrechten van het stadion aan de verzekeringsmaatschappij Allianz, die daarmee haar naamrechten-monopoly verder uitbreidde. Tot 2023 prijkt hun naam op het stadion.

Allianz Stadium
Bespeler: Juventus FC
Capaciteit: 
41.507
Geopend: 
2011

Topwedstrijden:
2014: Sevilla – Benfica 0-0, 4-2 n.s. (Europa League)