Voor de opening van de Juventus Arena in 2011, deelde de twee Turijnse voetbalclubs, Torino en Juventus, lange tijd één stadion met elkaar.

In 1934, het jaar dat Italië het wereldkampioenschap organiseerde, bouwde Turijn een nieuw stadion voor dit toernooi. Het toenmalige Stadio Mussolini, vernoemd naar de toenmalige fascistisch leider van Italië, kon 65,000 mensen verbergen. Van 1933 tot 1990 was dit de thuishaven van Juventus, vanaf 1958 ook voor Torino. In 1990 verhuisde beide clubs naar het fonkelnieuw gebouwde Delle Alpi, in het noorden van de stad voor het Wereldkampioenschap 1990.

Stade Comunale, zoals het stadion werd hernoemd na de Tweede Wereldoorlog en de dood van Mussolini, was verlaten voor een aantal jaar. In 1999 werden de Olympische Winterspelen echter toegewezen aan Turijn, voor Comunale een nieuwe kans als Olympisch Stadion. Na een grondige renovatie van het complex was het stadion in 2010 klaar voor de twintigste Olympische Winterspelen, waar Nederland negen medailles veroverde.

Rond diezelfde tijd werd op de plek van Delle Alpi een nieuw stadion gebouwd, dus werkte Juventus tijdelijk ook zijn thuisduels af in het Comunale. Dit stadion zal uiteindelijk als thuishaven dienen van allen Juventus; Na de opening van de Juventus Arena, blijft Torino haar thuiswedstrijden in het Comunale spelen.

Het stadion draagt inmiddels de naam Stadio Grande Torino, vernoemd naar Il Grande Torino, het legendarische team van Torino dat in jaren ’40 vier keer achter elkaar kampioen van Italië werd, maar in 1949 volledig omkwam bij een vliegtuigcrash.

Stadio Grande Torino
Bespeler: Torino FC
Capaciteit: 
27,500
Geopend:
1933
Verbouwd:
2003-2005