Het opmerkelijkste bericht van deze week kwam toch wel uit het Spaanse Vigo. Daar kreeg Celta de Vigo een boete van La Liga, omdat het in de eerste 2 wedstrijden niet 70% van het stadion gevuld had. 

Bij de eerste 2 thuiswedstrijden van het seizoen, tegen Real Sociedad en Deportivo Alavés, waren er respectievelijk 16.961 en 17.384 toeschouwers aanwezig in het 29.000 plaatsen tellende Estadio Balaídos.

De boete vloeit voort uit de regel dat de vakken die zichtbaar zijn op televisie vol moeten zitten met supporters, die sinds dit seizoen geldt. Clubs die hier niet aan voldoen, krijgen dus een boete. Dit allemaal na een nieuwe TV-deal, waarmee de Spaanse competitie wil concurreren met de Premier League. En daar passen lege plekken kennelijk niet bij.

Door de toegangsprijzen voor de wedstrijd tegen Getafe van afgelopen donderdag flink te verlagen, hoopte de club verdere sancties te voorkomen. Op deze wedstrijd kwamen er echter maar 14.700 mensen op af. Het is nog niet bekend of de Galiciërs hier een nieuwe boete voor krijgen.

Mensen op de eerste rijen in Spanje hebben dikwijls geen dak boven hun hoofd om hun te beschermen tegen de elementen. Zomaar een reden om je heil hoger te zoeken, buiten het beeld van de camera’s. Want dat het zonnetje niet altijd schijnt in Spanje bewees het Twitter-account van Novelda CF, dat vorige week een video postte hoe een hoosbui bezit nam van hun stadion…

Advertentie